Nyár elején indul az Uber Taxi Budapesten

Megkapta a diszpécserszolgálati engedélyt az Uber, nyár elején indulnak a taxik.

2024. április 17., 09:30

Szerző:

Az Uber Taxi már nyár elején indul Budapesten a Főtaxival együttműködésben – erősítette meg  a Telexnek a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökség, hogy a Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld jelzést, azaz diszpécserszolgálati engedélyt kaptak. Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak.

A taxiscég engedélykérelmét februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd, mert szerintük ez nekik is több fuvart és bevételt jelent majd, ráadásul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnerei továbbra is ők lesznek – írja a Népszava

Különálló személytaxi-szolgáltatásként tervezi belépést a budapesti piacra az Uber 

„A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti. A Főtaxi alkalmazása ugyanúgy fog működni, mint eddig, emellett lesz elérhető az Uber alkalmazás, amivel az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják az utasokat” – írta válaszában az Uber a Telexnek. 

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – fogalmazott Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke az együttműködés bejelentésekor.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.