Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke színre lépett

Brüsszelből érkezett a kampányt levezényelni Hidvéghi Balázs.

2024. március 19., 21:09

Szerző:

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármesterjelöltje, a mai napon felkért, hogy irányítsam a kampányát. A felkérést örömmel elfogadtam. Nemcsak Brüsszelben, hanem Budapesten is változás kell! Hajrá, Budapest! Hajrá, Alexandra!”

– írta friss Facebook-bejegyzésében Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Szentkirályi Alexandra újdonsült kampányfőnöke, szúrta ki a 24.hu.

A kampánycsapatnak lesz dolga bőven, hiszen már nem Karácsony Gergely az egyetlen, akit le kellene győznie a Fidesz jelöltjének a főpolgármesteri címért. Kedden reggel Vitézy Dávid is bejelentette, hogy az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület elnevezésű civil jelölőszervezet jelöltjeként indul a főpolgármester-választáson.

A friss jelölt úgy látja, közte és Karácsony Gergely között fog eldőlni a verseny, szerinte nem fordulhat elő, hogy nevető harmadikként Szentkirályi Alexandra lesz a befutó.

Vitézy Dávid városfejlesztést ígér

„Döntöttem: indulok a főpolgármester-választáson” – jelentette be Vitézy Dávid kedd reggel Facebook-oldalán. Ahogy arról mi is beszámoltunk, már korábban elkezdte lebegtetni a bejelentést.

Élő bejelentkezésében többek közt arról beszélt, hogy Budapest a világ legszebb városa, ám szerinte a mindennapokban „nem a képeslapokról ismert belvárosban élünk”, és ha elhagyjuk a Budai Vár és a Lánchíd környékét, öt súlyos problémával nézünk szembe, melyek a következők:

  • nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet,
  • nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból,
  • az egészségügyi ellátás színvonala romlik,
  • a közterek nem elég „otthonosak”, nincs elég zöld és sétálóutca, illetve
  • a körúton túli Budapestet magára hagyták, minden fejlesztési forrás a belvárosba jut.

„Ezért indulok a főpolgármester-választáson. Itt születtem, itt nőttem fel, húsz éve dolgozom Budapest fejlesztésén”


– szögezte le, majd felelevenítette, hogy civil közlekedési aktivistából lett a BKK vezetője, jelenleg pedig városfejlesztési szakemberként dolgozik. Kész tervei vannak a város fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére.

(Kiemelt képünk forrása: Hidvéghi Balázs hivatalos Facebook oldala)

 

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.