Pintér Sándor is megszólalt Pegasus-ügyben

A belügyminiszter kész tájékoztatást adni a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén.

2021. július 19., 20:37

Szerző:

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt, az MTI-hez is eljuttatott válaszában hétfőn. Pintér Sándor hozzátette, állítását a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják.

A belügyminiszter azt írta: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén a független képviselő konkrét kérdéseit is kész megválaszolni.
Szél Bernadett „Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?” címmel nyújtott be írásbeli kérdést a belügyminiszternek. Erre válaszul Pintér Sándor kiemelte: „Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el“, majd hozzátette: Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik.

A kormány egyre több tagja reagált már arra a hírre, hogy kémprogrammal figyeltethették meg  a magyar újságírókat és üzletembereket. Köztük Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Halász Jánoshoz, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter is. A politikusok nyilatkozatok többségében vagy azt állítják, nem tudnak semmiről, vagy cáfolják a hírt.

(Kiemelt kép: MTI | Szigetváry Zsolt)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.