Lánchíd-Gate: Budai Gyula kapott egy levelet, majd elment feljelentést tenni

Budai Gyula kapott egy levelet, és azzal el is ment feljelentést tenni a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Szerinte a levélben foglaltak felvetik a hivatali vesztegetés bűncselekményét – írja a Népszava.

2024. április 17., 16:58

Szerző:

Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban – ezt a fideszes országgyűlési képviselő maga közölte szerdán a Facebook-oldalán. A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával kapcsolatban.


A levélben foglaltak Budai Gyula szerint felvetik a hivatali vesztegetés bűncselekményét, ezért – mint mondta, kedden hivatali vesztegetés bűncselekménye miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. – Csatoltam a levelet és kértem a hatóságot az eljárás lefolytatására, mondta Budai Gyula, melyről a Népszava számolt be.

Budai Gyula felidézte, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal 2023 novembere óta folytat nyomozást Vig Mór ügyvéd és társai ellen, költségvetési csalás bűncselekményei miatt. – A sajtóban megjelent információk szerint Vig Mór ügyvéd cége milliárdos tételben kapott utalást a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től, amelyet ezt követően Vig Mór egy magánszámlára és az ügyvédi letéti számlájára utal tovább, és ebből 900 millió forintot vett fel készpénzben – magyarázta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a napokban megjelent Kehi-vizsgálat megállapítása szerint a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. több részletben másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégének. Az első utalás 2020 novemberében történt, a legutolsó pedig 2022 januárjában – jegyezte meg.

Budai Gyula elmondta továbbá, hogy a levélíró információi szerint Vig Mór a Mammut áruházba járt be elszámolni egy biztonsági cég irodájába, amely biztonsági cég kapcsolatban áll az A-Híd Zrt.-vel. – Az elszámolás a biztonsági cég vezetőjével történt. A levélíró információi szerint ebből a pénzből jelentős összegek kerültek át a fővároshoz – mondta.

(Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.