Korányi Dávid: a kormány nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat

Az Action for Democracy közleményt adott ki amelyben arról írnak, hogy elutasítják a magyar kormány ellenük szóló lejárató kampányát, valamint azt, hogy nyíltan politikai célokra használják a titkosszolgálatokat, rendőrséget és az adóhivatalt.

2023. január 27., 16:11

Szerző:

Közleményt adott ki az Action for Democracy (AfD) elnöke, miután szerdán nyilvánossá vált az a titkosszolgálati jelentés, ami szerint négymilliárd forint érkezett az ellenzéki kampány támogatására.

Korányi Dávid, a szervezet elnöke szerint az AfD „magyar és amerikai törvények maximális betartásával, önállóan végzi munkáját.” Hangsúlyozta, hogy támogatási döntéseik teljesen függetlenek mindennemű kormányzati és egyéb külső befolyástól. Továbbá kijelentették, hogy

„továbbra is rendkívül aggasztónak tartjuk és elutasítjuk, hogy a kormány a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy és a vele együttműködő szervezetek elleni lejárató kampányban, és nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget és az adóhivatalt. A cél egyértelműen a magyar civilek megfélemlítése a magyar államhatárokon belül és kívül, ami erősen megkérdőjelezi a kormány valós szándékait a jogállamiság Európai Unió által számon kért helyreállítását illetően.”

A szerdai jelentés

A korábban ismertté váltnál nagyobb, négymilliárd forintot meghaladó összeget utalt Magyarországra az Action for Democracy (AD) – áll abban a Nemzeti Információs Központ (NIK) által készített tájékoztató jelentésben amelyet az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján publikáltak szerda reggel.

A NIK értékelése szerint a külföldi politikai szervezet által Magyarországra utalt támogatás a választások befolyásolását szolgálta. „Ez egyértelműen Magyarország szuverenitásának megsértését jelenti” – olvasható az átiratban.
(24.hu)

(Kiemelt képünk illusztráció. Az ellenzéki összefogás eredményvárója a Városligeti Műjégpályán - Fotó - Karancsi Rudolf / 168.hu)