Nem tudnak megfélemlíteni – üzente a kaposvári ellenzéki jelölt a zsarolóinak

E-mailben próbálták megzsarolni. 

2021. szeptember 3., 11:09

Szerző:

Nem ijedt meg, és nem fog visszalépni az ellenzéki előválasztástól Horváth Ákos, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az Új Világ Néppárt és az Új Kezdet által támogatott civil jelölt. A politikus ezt azután mondta szerdán hozzé tett Facebook-videójában, hogy ismeretlenek e-mailben fenyegették meg őt, lépjen vissza az ellenzéki előválasztástól, különben kompromittáló dokumentumokat hoznak róla nyilvánosságra. A politikus a kaposvári ellenzéki előválasztáson méretteti meg magát a Fidesszel szemben, mint legesélyesebb ellenzéki jelölt. 

„Nem tudnak megfélemlíteni, nem fogok visszalépni!” 

– üzente videójában az őt megfenyegető tetteseknek Horváth Ákos. Elárulta, azzal fenyegették meg emailben, hogy 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányfinanszírozási dokumentumokat hoznak nyilvánosságra. Kiemelte, a levelet megkapták az ellenzéki pártok vezetői is, akiket arra szólítottak fel, hogy léptessék vissza Horváth Ákost. A jelölt feljelentést ismeretlen tettes ellen zsarolás kísérlete miatt tett feljelentést.

A politikussal a 168 korábban készített interjút, amelyben elárulta, miért indult el a 2019-es önkormányzati választáson. Horváth Ákos akkor kifejtette, egy független jelölt ma még nem tud önállóan elindulni, a pártok segítsége szükséges a folyamatban. „Indulásomkor feltételeket szabtam, például azt, hogy minél több civilt vonjunk be a közös munkába” – nyilatkozta akkor politikus. HHorváth a 2019-es önkormányzati választáson végül alul maradt a Fidesz-KDNP jelöltjének jelenlegi polgármesterével, Szita Károllyal szemben.  A teljes interjút itt tudja elolvasni. 

(Kiemelt kép:  2021. augusztus 30-án közreadott kép Jakab Péterről és Horváth Ákosról Kaposváron. Fotó: Horváth Ákos Facebook-oldala)