Olyan idő lesz hétvégén, amire csak azt tudjuk mondani: eh

A hétvége folyamán csaknem bárhol számíthatunk esőre és ködre egyaránt. És hideg is lesz

2022. december 3., 07:26

Szerző:

Nyugaton többnyire borult lesz az ég, ugyanakkor a keleti országrészben vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet. A látási viszonyok napközben lassan javulnak. A délnyugati, nyugati megyékben ismét elered az eső, az Alpokalja térségében vegyes csapadék is lehet, máshol legfeljebb szitálás valószínű. A keleties szél néhol megélénkülhet. A hőmérséklet kora délután általában 3 és 6 fok között alakul, de a naposabb részeken pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő – írta a met.hu.

Vasárnap is sok felhő lesz fölöttünk, rövid napos időszakokra csak északkeleten van kilátás. Reggel és napközben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, de szitálás ismét több tájegységünkön kialakulhat. Késő délután, este viszont a Dunántúlon és a középső tájakon már többfelé eleredhet az eső. A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

(Fotó: Czeglédi Zsolt MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.