Hiába kérte a rendőröket Szász János, hogy fegyverrel ne menjenek be a nyolcéves fia szobájába

Ez viselte meg legjobban a rendezőt az egész házkutatásban.

2021. február 6., 20:33

Szerző:

Amint arról korábban beszámoltunk Szász János filmrendező otthonában házkutatást tartott a rendőrség péntek reggel. Számítógépeket, telefonokat foglaltak le. Később kiderült a 2019 augusztusában a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétről forgatott, még készülő dokumentumfilm, és annak orvosai, Pataki Gergely plasztikai sebész és Csókay András idegsebész állhat a háttérben. A két orvos által alapított Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány az Indexnek elismerte, hogy perben állnak a rendezővel.

“A mai napon a Szász Jánossal kapcsolatban megjelent sajtóbeli híradások vonatkozásában a bangladesi sziámi ikrek szétválasztóműtét-sorozatát megszervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány az alábbi tájékoztatást közli: Az alapítvány a Szász Jánosnál foganatosított rendőrségi intézkedéssel kapcsolatban nem tud felvilágosítással szolgálni. Az Alapítvány a közte és Szász János között kialakult, a sajtóban hivatkozott jogvitában eddig is és ezt követően is a vonatkozó jogszabályi keretek között rendelkezésére álló hatósági, bírósági és egyéb jogérvényesítési eszközöket és fórumokat vette, illetve veszi igénybe” - közölték a lappal.

Az Index.hu felkereste a rendezőt az otthonában. Telefonon nem lehetett elérni őket, mert mint kiderült, a rendőrök elvitték az összes mobiltelefont, vezetékes pedig nincs a házban. Úgy hagyták ott őket telefon nélkül, hogy tudták, felesége, Bognár Gyöngyvér, Jászai Mari- és Őze Lajos-díjas színésznő koronavírusos. 

A rendezőnek egy kérése volt, hogy a rendőrök ne menjenek be fegyverrel a nyolcéves fia szobájába, de ez nem érdekelte őket - mondta a lapnak.

(kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.