Gulyás megint visszaszólt: a Ryanair vezetője túl sokat ivott gyerekkorában

A Miniszterelnökséget vezető miniszter interjút adott a közmédiának, amelyben a Ryanair vezérigazgatójának is keményen beszólt.

2022. június 27., 12:15

Szerző:

Gulyás Gergely a közmédiának adott interjújában az olajembargóról elmondta, hogy szerinte az európai sajtó nyomása áll a mögött, hogy a magyar kormányt leszámítva mindegyik tagállam támogatta a szankciót – írja az Index

Hozzátette: szerinte 2010-től az Orbán-kormányok mindent megtettek azért, hogy csökkenjen Magyarország orosz  energiafüggése.

„Amikor 2010-ben kormányra kerültünk, csak Ausztriából és Ukrajnából tudtunk gázt behozni, mára pedig hétből hat szomszédunk irányába van kiépített interkonnektor”

– közölte a miniszter.

A lehetséges gázembargóról kifejtette, hogy azt a német gazdaság is megsínylené.

„Márpedig ha a német gazdaság bajba kerül, akkor az európai gazdaságok összességében bajba fognak kerülni. Ezért itt – legalább átmenetileg – a józan ész érvényesülésében bízhatunk”

– fogalmazott.

A tárcavezető arról is szólt, hogy készek együttműködni Karácsony Gergellyel és a budapesti városvezetéssel, annak ellenére is, hogy „a főpolgármester mandátumának első három évéből kettőt személyes ambícióktól vezérelve a kormány elleni kampányra szánt”. Majd egy következő kérdésre válaszolva elmesélte, hogy mikor Budapesten fut, akkor is látja, hogy mennyire leromlott a helyzet a fővárosban. 

Gulyás Gergely végül a kormány Ryanairrel szembeni konfliktusáról is beszélt. Michael O'Learyről, a vállalat vezérigazgatójáról úgy fogalmazott:

„Ha valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőttkorban is nyoma marad.”

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Facebook-oldala)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.