Emléktáblát kap Tamás Gáspár Miklós egykori otthona

Az V. kerület vezetése megszavazta, hogy Tamás Gáspár Miklós Nádor utcai otthona emléktáblát kapjon.

2023. január 19., 15:29

Szerző:

„Egyhangúlag döntött a javaslatunkra a képviselő-testület: emléktáblát állít a belvárosi önkormányzat Tamás Gáspár Miklós tiszteletére a Nádor utcában” – közölte Kóbács Alex Gábor az V. kerület Tiéd a Belváros nevű ellenzéki frakciójának vezetője Facebookon.

Az emléktáblát az ellenzéki frakció kezdeményezte, de a polgármester és a képviselő-testület is megszavazta. Emellett több közéleti személy és szervezet is támogatta az indítványt, többek között Pető Iván, Schiffer András és a XXI. Század Társaság is.

( Fotó: MTI)

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.