Több százmillió euróért vásárol drónokat a magyar kormány

A német Rheinmetalt hadiipari vállalattal írt alá szerződést Magyarország, amely szerint 2024-re öngyilkos drónokat kap a Magyar Honvédség.

2023. július 20., 14:49

Szerző:

HERO öngyilkos drónok szállítását rendelte meg a magyar kormány. A fegyvereket a Rheinmetall az izraeli UVision Air céggel együttműködésben gyártja – számol be a Telex.

A rendszer különlegessége, hogy hosszabb ideig kering a levegőben, mielőtt csapást mérne a célpontra. Önállóan képes azonosítani és megtámadni a célpontot akár GPS rádiójel nélkül is. Hatékony szárazföldi egységek, harckocsik és megerősített pozíciók ellen.

A szerződéseket aláírta a Magyar Honvédség, a megrendelés több százmillió euróba kerül, és terv szerin 2024-2025-ben kapja meg Magyaroszág a drónokat. 

(Kiemelt képünkön: Novák Katalin köztársasági átadta Honvéd Vezérkar főnöki kinevezését dr. Böröndi Gábor altábornagy úrnak a Sándor-palotában 2023. május 8-án. Fotó: Magyar Honvédség Facebook oldala.)

 

11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.