Cserhalmi György Vidnyánszkynak: a front Herszonnál van, biztos, hogy ott vagy?

Cserhalmi György színművész a Színház Online-nak elküldött nyílt levelében szúrt oda egy jó nagyot az SZFE kuratóriumi elnökének.

2022. november 23., 16:42

Szerző:

Nyílt levelet írt Cserhalmi György színművész Vidnyánszky Attila SZFE alapítványának kuratóriumi elnökének, aki egyben a Nemzeti Színház igazgatója is. Cserhalmi a Színház Online-nak elküldött levélben arra reagált, hogy korábban Vidnyánszky úgy fogalmazott egy Belvárosi Polgári Szalonban tartott előadásán, az „Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom” estjén, hogy

„Harcos világban élünk, én pedig nagyon a frontvonalban vagyok. Nehéz innen kilépni. (…) Nem feltétlenül jó hatások érik a magyar kultúrát, de helyt kell állni, vigyázni kell, hogy ne daráljanak be és a lényegünket nem érintő eszmék, eluralkodjanak. Ez egy háborús helyzet és jóval előbb elkezdődött, mint az orosz-ukrán háború.”

A színész viszont most rákérdezett Vidnyánszky frontvonalról szóló megjegyzéseire:

„Kedves Attila! Én úgy tudom, hogy a front Herszonnál húzódik. Biztos, hogy ott vagy?”

A levélben ezen kívül Cserhalmi György nem is szándékozott mást közölni, tulajdonképpen ennyi az egész folyamodvány. Korábban az előadás egyes részleteire, ahol Vidnyánszky Attila „liberális bázisnak” minősítette a Színház- és Filmművészeti Egyeten 2020 előtti állapotát, az egyetem jelenlegi hallgatói nyílt levélben határolódtak el.

(Kiemelt kép: Cserhalmi György. Fotó: :MTI/Máthé Zoltán)