Csák János: lesz megegyezés az Erasmusról a magyar kormány és Brüsszel között

A kulturális miniszter a Kossuth Rádióban viszont hangsúlyozta, nem fognak meghajolni a "politikqai korrektséget" követelő "Brüsszel" előtt.

2023. január 22., 15:24

Szerző:

„Lesz megegyezés a kormány és az Európai Bizottság között az alapítványi fenntartással működő egyetemek esetében”, szögezte le Csák János kulturális miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című reggeli műsorában. A miniszter mindezek mellett beszélt még a magyar kultúra helyzetéről is beszélt, azt mondta, a lényeg, hogy elfogadjuk, „nem az ember a végső ítélő, van nálunk nagyobb erő”.

Arról is hosszan elmélkedett, kormányzati feladat az is, hogy tegyen a brüsszeli kultúrpolitika ellen. Kifejtette ugyanis, hogy Brüsszel „egyes témákat le akar venni az asztalról a politikai korrektség jegyében.” Szerinte ilyenek a család és nemzet témája is, amit ezért Magyarországon hangsúlyosan kell képviselni.

„Nekünk azt kell világosan látnunk, hogy mi az, amit meg akarunk őrizni és mi az, amiben alkalmazkodnunk kell a változásokhoz” – tette mindehhez hozzá Csák János.

(Kiemelt kép: Csák János kulturális és innovációs miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága ülésén az Országházban 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.