Bödőcs: A baloldal megint megújul, a rendszernek órái lesznek hátra, még évekig

Az ország elsőszámú humoristája szerint az ellenzék is megérne egy fekete humormisét, de azt már az előtt unja, hogy elkezdené.

2022. április 5., 12:26

Szerző:

A 2022-es választási kampányban Bödőcs Tibor is nagy szerepet vállalt, többször tett közzé olyan videót, amelyben mind a kormánypártok, mind pedig az ellenzék megkapta a maga kritikáját. Ezzel egy időben turnén is volt, április elején, a választások után azonban véget ért az országjárás, jelentette be a humorista a közösségi oldalán.

A köszönetnyilvánítások után azt írta: „Most új műsor, esetleg új könyv reményében már megint Szibériá... illetve alkotói szabadságra vonulok.” – jelentette ki, hozzátéve, hogy mikor, ha nem most. Ezzel utalva a választások lesújtó eredményére. Orbán egyik leghumorosabb bírálója szerint a

„szép, lassú putyinizáció legfinomabb fogásai egyre nagyobb adagokban érkeznek majd: mérnökien legyártott újabb és újabb ellenségképek, sebészi pontosságú gyűlöletkampányok díszzsebkendős, gejl influencerek meg egyéb biorobotok előadásában.”

A maradék sajtó szuttyongatására (zaklatására), sikerpropagandára, szépen csomagolt hazugságokra is számít továbbá a humorista az elkövetkező négy évben. Itt azonban nem ért véget Bödőcs baljós előrejelzése: „Saját, ámde szerény tehetségű emberek kitömése pénzzel, paripával. Humortalan cinizmus. Agyrémek. Megélhetési hergelöncök. Polgári szalonnáculás. Csipkés, nagy összeesküvéselméletek hímzése a néplélekre: Belorusz-light, öröm lesz nézni.” A kormánypártok mellett persze az ellenzéket sem hagyta ki a humorista a választási számvetésből. Bödőcs szerint, ahogy szokta, a „baloldal megújul”.

„Feriék betipegnek N. Sándor próféta tévéjébe, míg beengedik őket, a rendszernek órái lesznek hátra, még évekig.”

Bödőcs szerint az utóbbi években eleget tett azért, hogy bemutassa a NER működését, a Mulat a Manézs című könyve nagyrészt a populizmusról szól – a 168 Óra könyvről szóló kritikáját az alábbi linken lehet elolvasni. „Ahogy a Ruszkik, haza, család című bagatellemben jeleztem, ezt már nem érzem elég nagy kihívásnak” – mondta, majd kiemelte, hogy az úgynevezett ellenzék is megérne egy fekete humormisét. „De azt már az előtt unom, hogy elkezdeném.” A folytatással kapcsolatban nem tett egyértelmű kijelentést a humorista, azonban kijelentette: „a humorunkat nem tudják kiszervezni alapítványokba, kis türelmet kérek, jókat fogunk röhögni!”

(Kiemelt kép: Bödőcs Tibor - Youtube)

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt