Szoboszlai Dominik körül nyugtalanító hírek terjednek, aggódnak a szurkolók

A szurkolók is csak találgatnak, mi állhat az ügy hátterében.

2024. február 4., 14:09

Szerző:

A The Anfield Talk nevű szurkolói X-csatorna posztjából indult pletykát a goal.com magyar nyelvű kiadása szúrta ki: a liverpooli ügyekben jól informált szurkolói oldal szerint a 23 éves magyar középpályás, Szoboszlai Dominik – eddig ismeretlen okból – nem utazott el a csapattal Londonba, így szinte biztosan kihagyja az Arsenal elleni rangadót.

Vasárnap 17.30-kor a Liverpool az Emirates Stadionban lép pályára az Arsenal ellen a Premier League 23. fordulójában, és egyelőre nem tudni, Szoboszlai Dominik miért nem léphet pályára a sorsdöntő meccsen. 

Az Index emlékezet: Szoboszlai közel egy hónap kihagyás után, múlt hét vasárnap egy gólpasszal tért vissza a Norwich City ellen, hét közben pedig egy parádés gólt fejelt a Chelsea elleni rangadón.

A The Anfield Talk ugyanakkor megjegyzi, a hét második felében ugyan még kétséges volt a játéka, a jelek szerint ott lehet majd a pályán a Chelsea ellen a lábfején megsérült csatár, Darwin Núnez, valamint az idényben először bevethető spanyol klasszis, Thiago Alcantara is.

Thiago Alcantara április óta küzdött csípőproblémákkal, így közel 10 hónap után tér vissza, még Darwin Núñez a Chelsea ellen szedett össze egy lábsérülést, biztonsági okokból lábrögzítőben hagyta el az Anfieldet a mérkőzés után, azonban az észak-londoniak ellen már bevethető állapotban lesz.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mi miatt hagyhatja ki Szoboszlai Dominik az Arsenal ellen bajnokit, minden esetre reméljük, hogy nem korábbi combizom sérülése okoz neki ismét problémát.

Szoboszlai Dominik a sérülés ellenére is keményen edzett

Szoboszlai Dominik közvetlenül lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Akkor Szoboszlai menedzsere úgy fogalmazott: „nem gondolom, hogy nagyon nagy a baj, de a következő napokban vagy héten fog eldőlni, hogy pontosan mennyit kell kihagynia”.

Jürgen Klopp a PL-találkozó utáni sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a cserét megelőző szituációban sérült meg a combhajlító izma Szoboszlainak, majd hozzátette, további részletekkel egyelőre nem tud szolgálni, a pontos diagnózisra várni kell. A magyar válogatott csapatkapitánya a 64. percben combját fogva, fájdalmas arccal hagyta el a pályát.

Január végén Pepijn Lijnders, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Liverpool FC másodedzője még úgy nyilatkozott, hogy Szoboszlai Dominik a hétvégén újra pályára léphet a csapatban, a szurkolók ezért állnak értetlenül és aggódva a hírrel szemben, hogy miért maradt Ki Szoboszlai az Arsenal elleni rangadóból

(Kiemelt képünk: Szoboszlai Dominik. Fotó: Szoboszlai Dominik hivatalos Twitter oldala)