NB I.: Csonka forduló, vihar, vendégsikerek

Két mérkőzés elmaradt a nemzetközi helyzet miatt, egyet pedig a vihar késleltetett.

2022. augusztus 23., 07:38

Szerző:

A nemzeti ünnep miatt szombaton nem játszottak mérkőzést, a pénteki vihar miatt késett a sípszó Felcsúton az OTP Bank Liga 4. fordulójában, ráadásul két találkozó elmaradt, hogy a Ferencváros és a Fehérvár pihentebb legyen a hétközi kupameccseken.

Vihar Felcsúton

A forduló pénteki mérkőzésén a kezdő sípszó előtt néhány perccel hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára, és a villámlások miatt jelentős, 45 perces késéssel kezdődött Felcsúton a Puskás Akadémia–Kecskemét mérkőzés. Úgy tűnt, hogy ez a közjáték az újonc kecskemétieket zavarta meg kevésbé, vezetést is szereztek, de a második félidőben a hazaiaknak sikerült egyenlíteni. A végén mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a győzelem megszerzésére, de a kapusok bravúros védésekkel megóvták kapujukat a góltól (1-1).

Vendégvasárnap

A nemzeti ünnep miatti játékcsendet követően vasárnap csupán két mérkőzéssel folytatódott a forduló, mivel a nemzetközi kupákban még érdekelt csapataink találkozóit elhalasztották, így a Paks–Ferencváros és a Fehérvár–Újpest mérkőzésekre későbbi időpontban kerül sor. A megtartott mérkőzéseken a vendégek örülhettek, miután a Kisvárda 3-1-re győzött Zalaegerszegen, a Honvéd pedig hátrányból fordítva verte meg a Vasast, megszerezve ezzel első győzelmét a szezonban.

Tovább vergődik a Loki

Hétfő este gólzápor zárta a fordulót, hat találatot is láthatott az az 1600 ember, aki kilátogatott a Debrecen mezőkövesdi vendégjátékára. A nem is olyan régen még jóval szebb napokat látott debreceniek továbbra is nyeretlenül állnak a tabella utolsó előtti helyén, a Mezőkövesd pedig behúzta a csonka forduló egyetlen hazai sikerét (4-2).

Az OTP Bank Liga, 4. forduló: Puskás Akadémia–Kecskemét 1-1 (0-1), ZTE–Kisvárda 1-3 (1-1), Vasas FC–Budapest Honvéd 1-2 (1-1), Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 4-2 (3-1).

A bajnokság állása: 1. Kisvárda 8 pont/4 mérkőzés, 2. Ferencváros 6/2, 3. Kecskemét 6/4, 4. Paks 5/3, 5. Puskás Akadémia FC 5/4, 6. Mezőkövesd 4/4, 7. Zalaegerszeg 4/3, 8. Honvéd 4/4, 9. Fehérvár 3/3, 10. Vasas 3/4, 11. Debrecen 3/4, 12. Újpest 2/3.

(A kispesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Vasas FC- Budapest Honvéd mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. augusztus 21-én. MTI/Illyés Tibor)