Medvének hitte, ezért lelőtt egy embert Putyin egyik politikusa

Egy orosz politikus elismerte, hogy ő ölt meg egy embert, állítása szerint medvének hitte.

2021. augusztus 12., 11:11

Szerző:

Az 55 éves Igor Redkin, Kamcsatka-félsziget számos nagyvállalatának a társtulajdonosa, és Oroszország egyik leggazdagabb köztisztviselője lelőtt egy embert. A férfi azt mondta, azt hitte, medve az.

A politikus az orosz médiának adott nyilatkozatában elmondta: úgy hallotta, hogy medve van a közeli szeméttelepen. El akarta riasztani az állatot, ezért elsütötte a fegyverét, de később megtudta, hogy egy helyi lakos körülbelül ezzel egy időben megsebesült a környéken. Később a lelőtt 30 éves férfi a kórházban meghalt - írja a BBC.

A történtek után Redkin azonnal kilépett Vlagyimir Putyin elnök pártjából. Az orosz média szerint a politikus a vizsgálat során két hónapot házi őrizetben tölt majd. 

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó:Thomas Bonometti / Unsplash)



Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.