Kilenc lövést adtak le Zalaegerszeg kertvárosában, a TEK kivonult a helyszínre

A szemtanúk beszámolója szerint legalább kilenc lövést adott le a zavart tudatállapotú férfi. 

2023. február 20., 15:38

Szerző:

Zalaegerszeg kertvárosában több lövés is dördült, a szemtanúk beszámolója alapján egy férfi az utcára kifelé többször is lőtt a Köztársaság út 69-71-es számú háznál. A lakók kilenc lövést hallottak, írja a frisshirek.hu.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az utcáról próbálták meg szóval tartani a férfit, a házba, később erősítésként megérkeztek a TEK csapatai is. A pontos történésekről egyelőre nem állnak rendelkezésre hivatalos információk, a Frisshirek szerint az akciónak vége, a TEK-esek elvitték a zavarodott férfit.

„Valami nagyon kemény dolog történik....Megjöttek a fekete autókkal a mérges arcú, fegyveresek ... lassan csak bemennek érte! Jó hogy tankot nem visznek, hogy egy embert kitudjanak hozni a lakásból!! ....Ennyi volt, a TEK kihozta élve, ember mentőbe” – írta a történtekről egy zalaegerszegi lakos a város Facebook-csoportjában.

Frissítés

Időközben a rendőrség is közzétett egy közleményt az esettel kapcsolatban: 

Bejelentés érkezett a Rendőrségre 2022. február 20-án 11 óra 28 perckor, miszerint egy zalaegerszegi társasházból egy férfi lövéseket adott le. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték.

Az elkövető a rendőri felszólításnak eleget téve önként nyitott ajtót az egyenruhásoknak. A lakás átvizsgálásakor kettő darab gázriasztó fegyvernek látszó tárgyat találtak, amit lefoglaltak. A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályára szállították. Az esemény során senki nem sérült meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárást.

(Fotó: MTI)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.