Jön a Shrek 5, Szamár külön filmet is kaphat

Már dolgozik az ötödik Shrek filmen az Illumination stúdió a DreamWorks Animation kreatív partnereként. A rajongóknak még jobb hír, hogy jó eséllyel az eredeti szinkronszínészek térnek vissza a produkcióba (Mike Myers Shrek szerepében, Cameron Diaz Fiona hercegnőként, Eddie Murphy pedig Szamárként).

2023. április 5., 11:48

Szerző:

Chris Meledandri, az Illumination razfilmstúdió alapítója és vezetője a részletekbe menően mesélt a Varietynek a következő pár év terveiről. A Shrek-film folytatásáról szóló híreket az összes szinkronszínész lelkesen fogadta – mondta Meledandri. Közülük különösen izgatott lehet Eddie Murphy, aki már januárban, az új Csizmás Kandúr-film bemutatója kapcsán is arról beszélt, hogy nagyon szeretne visszatérni Szamár szerepébe, sőt, a karakter megérdemelne egy saját spin-offot. „Szamár viccesebb, mint Csizmás Kandúr. Úgy értem, imádom Csizmás Kandúrt, de nem olyan vicces, mint Szamár” – foglalta össze indokait a színész.

Meledandri izgatottan olvasta Murphy nyilatkozatát, és arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy legyen egy önálló Szamár film, azt válaszolta: „Abszolút”.

 

Nem csak Shrek tér vissza a mozivászonra

Shreken túl a Despicable Me (Gru) és a Secret Life of Pets (Kiskedvencek Titkos Élete) című filmeknek is folytatást terveznek a következő pár évben. Mindkettő univerzumban kisebb projektekkel bővítenék a világot; jelenleg két minisorozatot készítenek, amiket májusban fognak bemutatni a TikTokon, mielőtt felkerülnének a YouTubera.

A Sing (Énekelj!) harmadik része is készül, amiben az első két film szereplőgárdájának nagy része tér vissza, köztük Matthew McConaughy, Reese Witherspoon és Scarlett Johansson. A második rész is szép bevételt produkált, még a koronavírusjárvány bezárt mozik ellenére is. 

De nem csak folytatások jönnek, eredeti forgatókönyv alapján készül a Migration című animációs film is, ami egy angliai kacsacsalád életét fogja követni, akik felfedezik, hogy a felmelegedés miatt nem kell délre költözniük telente. A film forgatókönyvét a Fehér Lótusz sorozat kreátora, Mike White írja. 

(Kiemelt képünk: Shrek 2, 2004. Fotó: Pacific Data Images / DreamWorks / Collection ChristopheL via AFP)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.