Ismét játszhat a legendás első Star Wars videójátékkal

Az első Csillagok Háborúja videójáték 40 évvel ezelőtt jelent meg, most elkészült, és ingyen letölthető a Commodore 64-es rajongói átirata. Ma van a híres Star Wars-nap! 

2022. május 4., 12:39

Szerző:

May the 4th be with you – ahogy világszerte a Csillagok háborúja rajongói köszönnek egymásnak ilyenkor, május 4-e a SW napja. Ennek alkalmából érkezett a hír, hogy megjelent a 40 évvel ezelőtt Atari 2600-ra kiadott Star Wars: The Empire Strikes Back Commodore 64-es rajongói átirata. A Star Wars: The Empire Strikes Back-ben egy hósiklóval száguldozhattunk a Hoth bolygón, AT-AT lépegetők ellen harcolva. Az eredeti változatot kiegészítették az átirat alkotói. Így ezúttal nyolc szintet kell túlélnünk, és olyan ellenfelekkel is megküzdenünk, amelyek nem szerepeltek az Atari verzióban – írja a playdome.hu

A legendás játék új verzója ingyen tölthető le a Megastyle oldaláról.

 

(Kiemelt kép: Empire strikes back, videójáték, C64, forrás: képernyőfotó)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.