Idősotthonokban koncertezett a Budapesti Fesztiválzenekar

Az udvarokon, kertekben megtartott koncertek nem csak a lakóknak, hanem az ápolóknak, orvosoknak is tetszettek.

2021. április 28., 15:21

Szerző:

A Budapesti Fesztiválzenekar igazi koncertturnét tartott a fővárosi idősotthonokban áprilisban: összesen kilenc helyen léptek fel. Az évente megrendezett Közösségi Hét keretein belül, a szigorú járványügyi óvintézkedések mellett az udvarokon vagy kertekben megtartott Aranykor koncerteken legtöbbször vonósnégyesek léptek fel. Koncertjeikkel nemcsak az otthonok lakói, de az ápolók és orvosok körében is nagy tetszést arattak – írja a 444.

A Fesztiválzenekar közleménye szerint a zenészeknek nemcsak a segítség érzése jelentett örömet, hanem az is, hogy hosszú hónapok online koncertezése után végre újra közönség előtt játszhattak. Biró Ágnes hegedűművész a Kútvölgyi Úti Idősek Otthonában adott koncerten így fogalmazott: „Több mint egy éve nem tudunk a közönségünknek játszani, és ezek a mostani Közösségi Hét-koncertek az elsők, amikor közönségnek játszunk, és így játszani egy muzsikusnak mindenképpen feltöltődés”.

Az idősotthonokba muzsikát hozó Aranykor koncerteket összesen több mint 350-en hallgatták meg

(Kiemelt kép: Budapesti Fesztiválzenekar)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.