Végre valamiben világelsők vagyunk: Szájer József gravitációs balettje a Politico top listáján

Az európai politika legkínosabb lemondásai listáján Szájer József azzal került az élre, hogy „az utóbbi idők egyik legvadabb távozását” abszolválta. A prominens politikusokat tömörítő listán vannak pornófüggők, pénzügyi csalók, szemüvegtolvajok, de egyikük sem tudott annyi facepalmot (tenyérbe temetett arc) begyűjteni, mint minden idők leghíresebb leereszkedése.

2023. július 26., 20:44

Szerző:

Két napja kényszerült lemondásra az egyik norvég párt vezetője, miután napszemüveglopáson kapták. Az ügy farvizén evezve a Politico összeállított egy listát, amiben az elmúlt évek legkínosabb európai politikai botrányait és lemondásait gyűjtötték csokorba, és kínosság alapján pontozták is őket. Szájer József előkelő helyen végzett a listán – szúrta ki a Telex.

A konzervatív nézeteiről és LMBTQ-ellenes álláspontjáról ismert Fidesz párt vezető tagja, Szájer 2020-ban Brüsszelben egy olyan buliban bukott le, amit a lezárások ellenére szerveztek meg. A belga médiajelentések szerint a rendőrség 25 meztelen férfit talált az összejövetelen, és egy járókelő jelentette, hogy látott egy férfit az ereszcsatornán menekülni, ami miatt a rendőrök elfogták Szájert, és kábítószert találtak a hátizsákjában – közölték az ügyészek. Orbán Viktor „elfogadhatatlannak és védhetetlennek” nevezte a tettet, Szájer pedig kilépett a pártból és brüsszeli posztjáról. Végül csak a járványügyi korlátozások megszegése miatt kapott büntetést, a fideszes politikusok pedig már azt is pedzegetik, hogy ideje visszatérnie. A magyar politikus ereszkedését a Politico öt tenyérbe temetett arc emojival (facecpalm) jutalmazta, ami a legmagasabb pontszám. 

Szájernek valamiért nincs szobra Brüsszelben – teszi hozzá a Politico.

A listán szintén öt facepalmot ért Neil Parish brit konzervatív parlamenti képviselőt pornónézésen kapták az alsóházban 2022-ben, illetve Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár ibizai részeges estéje, amikor azt hitte, hogy egy orosz oligarcha unokahúgával tárgyalt bevodkázva, holott egy bosnyák egyetemistával múlatta az időt, aki rejtett kamerás videóval távozott a görbe estéről.

(Kiemelt képünk forrása: 168.hu Archív)

 

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico kormányfőt. A politikust azonnal kórházba szállították, majd csaknem négy órán keresztül műtötték. A legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyben, mélyaltatásban tartják.

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.