Kadirov szerint ez háború és még többet akar

Ramzan Kadirov csecsen hadúr azt mondta, hogy el kell törölni az ukrán városokat a föld színéről. 

2022. október 25., 12:54

Szerző:

Nem tartja elégségesnek az orosz hadsereg Ukrajnára mért megtorló csapásait Ramzan Kadirov csecsen elnök,írja a 444.hu. Kadirov a Telegramon megosztott üzenetében odáig ment a felháborodásában, hogy „háborúnak” nevezte azt, amit hivatalosan „különleges katonai műveletnek” kell nevezni Oroszországban. Ezért börtön jár, de kizárt, hogy a csecsen elnökre cella várna.  

Kadirov egyértelműen tovább eszkalálná a háborút. A csecsen elnök eltörölné a föld színéről az ukrán városokat. Abból kiindulva, hogy Vlagyimir Putyin elnök október elején annektált négy ukrán megyét, amelyek területén statáriumot is hirdetett, szerinte az ukrán erők ezen területeket érő támadásait keményebben meg kéne torolnia az orosz erőknek. Kadirov szerint a válaszcsapások jelenlegi intenzitása nem elégséges. „Ha ez a válaszunk, akkor ez gyenge válasz. Ha csak egy lövedék is az irányunkba száll, el kell törölnünk a városokat. Hogy lássuk a távoli horizontot. Hogy megértessük, még gondolni se szabad arra, hogy az irányunkba lőjenek”

(Kiemelt kép: Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető (j) beszél Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo állami rezidencián 2019. augusztus 31-én. Fotó: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.