Összeomlott egy stadion, többen meghaltak és egy bika is elszabadult

Videón, ahogy összeomlik egy stadion Kolumbiában. 

2022. június 27., 09:20

Szerző:

Legalább négy ember meghalt, és több mint háromszázan megsérültek, amikor összeomlott vasárnap egy bikaviadal stadion fából ácsolt nézőtere a kolumbiai El Espinal városában – jelentette a nemzetközi sajtó. Az eset egy, a San Pedro fesztivál kapcsán rendezett különleges bikaviadalon, egy úgynevezett corraleján történt, amikor nem matadorok küzdenek a bikával, hanem a nézők mennek be az arénába. A sérültek közül nagyjából harmincan súlyos állapotban vannak, és helyi tisztségviselők attól tartanak, hogy a halottak száma még emelkedni fog – közölte az RTL. 

Az esetről készült felvételeken látni, ahogy a háromszintes építmény zsúfolásig megtelt egy része a stadion területére omlik, maga alá temetve több embert. 

A halottak között egy férfi, két nő és egy gyerek van – közölte a helyi kormányzó. 

Egy helyi tisztségviselő elmondása szerint 322 embert szállítottak kórházba. Olyan sokan sérültek meg, hogy a mentőszolgálatok és a település kórházai nem tudtak mindenkit megfelelően ellátni – közölte egy helyi képviselő. A tragédia kapcsán a megválasztott kolumbiai elnök a hasonló események betiltását kérte az önkormányzatoktól. Gustavo Petro közölte: arra kértem a polgármestereket, hogy ne engedélyezzenek olyan eseményeket, ahol embere és állatok halnak meg.

A nézőtér összeomlása után megszökött egy bika is, pánikot okozva a környező utcákon – írta a BBC. A helyi sajtóban megjelent információk szerint kilenc ember azután sérült meg, hogy rájuk támadt egy bika az arénában. Azt egyelő nem lehet tudni, hogy az építmény pontosan miért omlott össze.

 

(kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.