Megakadályoztak egy zsinagóga elleni terrortámadást a német hatóságok

Szélsőséges iszlamisták akartak robbantani. 

2021. szeptember 16., 15:47

Szerző:

Egy zsinagóga ellen tervezett terrorakciót hiúsítottak meg a hatóságok Németországban, írja a Reuters. A szélsőséges iszlamisták Jom kippur napján akartak robbantani. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter, Herbert Reul bejelentése szerint négy embert tartóztattak le az üggyel összefüggésben. 

A letartóztatottak szélsőségesek között egy 16 éves szíriai származású kamasz is van. Sajtóértesülések szerint egy külföldi titkosszolgálat értesítette a német hatóságokat arról, hogy radikálisok terrortámadást terveznek. „Konkrét és megalapozott tippet kaptunk arra vonatkozóan, hogy egy zsinagóga elleni támadásra kerülhet sor Jom kippur napján” – fogalmazott csütörtökön a belügyminiszter. 

(Kiemelt kép: 2021. szeptember 16., Észak-Rajna-Vesztfália, a hageni zsinagóga. Fotó: Markus Klümper / Sauerlandreporter/dpa Picture-Alliance/AFP)

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.