Már a jedik is Ukrajna mellé álltak

Mark Hamill, vagyis Luke Skywalker, vagyis az utolsó jedi (a Star Wars 7, 8, 9-ről nem beszélünk) lett a UNITED24 adománygyűjtő platform nagykövete, ezzel pedig részese lett az úgynevezett Army of Drones (Drónok serege) projektnek.

2022. szeptember 30., 13:30

Szerző:

Luke Skywalker jedi, vagyis Mark Hamill lett UNITED24 adománygyűjtő platform nagykövete. A színész tweetje szerint ezáltal ő lett a Drónok seregének is a nagykövete.

Az új nagykövet bemutatkozására az ukrán elnökkel folytatott online beszélgetés során került sor. Volodimir Zelenszkij köszönetét fejezte ki Mark Hamillnek, amiért az ukrán népet támogatja az ukrajnai orosz invázió kezdete óta.

„Ebben a hosszú és egyenlőtlen küzdelemben Ukrajnának folyamatos támogatásra van szüksége. Ezért volt megtiszteltetés számomra, hogy Zelenszkij felkért, hogy legyek a Drónok Hadseregének nagykövete” – mondta Mark Hamill. „Biztosan tudom, hogy az ukránoknak drónokra van szükségük, hogy megvédjék a hazájukat, szabadságukat és az egész demokratikus világ értékeit. Ez a legjobb alkalom arra, hogy mindenki összefogjon, és segítsen Ukrajnának szembeszállni a gonosz birodalom ellen.”

A Drónok hadserege projekt az UNITED24 adománygyűjtő platformnak, az ukrán fegyveres erők vezérkarának, a digitális átalakulásért felelős minisztériumnak és az Állami Különleges Kommunikációs Szolgálatnak a komplex programja, amely biztosítja a drónok rendszeres beszerzését, javítását és gyors cseréjét, valamint a pilótaképzést.

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.