Elsüllyedt egy menekültekkel teli csónak az Égei-tengeren

A gumicsónakból 33 embert, köztük hat gyereket sikerült kimenteniük a hatóságoknak. Az Égei-tengeren jelenleg is viharos az idő.

2023. február 5., 14:53

Szerző:

Elsüllyedt egy bevándorlókkal telezsúfolt gumicsónak az Égei-tenger görög felségvizein, egy nő és egy gyerek meghalt – jelentette vasárnap az ERT görög közszolgálati hírcsatorna a görög parti őrségre hivatkozva.

A parti őrség egyelőre nem közölte, hányan utaztak a Törökország felől érkező, Lérosz szigeténél elsüllyedt hajón, azonban elmondták, hogy 33 embert, köztük hat gyereket sikerült kimenteniük.

A jelenleg is folyó mentést az erős szél és a nagy hullámok nehezítik - tették hozzá a hatóságok.

(Kiemelt képünk illusztráció: Menekültek és migránsok egy felfújható csónak fedélzetén, 2020. március 2-án. Fotó: ARIS MESSINIS / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.