A Stranger Things mentette meg a Netflixet?

Így is közel egymillió felhasználót veszítettek el az elmúlt időszakban. 

2022. július 20., 13:16

Szerző:

Felgyorsult az előfizetést lemondók száma, közel egymillió előfizetőt veszített a Netflix április és július között. A szolgáltató korábban nagyobb mértékű veszteségre számított – írja a 444.hu a BBC közlése alapján.

A cég vezérigazgatója a Stranger Things című sorozattal magyarázta, hogy csak ennyi előfizetést mondtak le.

A vállalat 2011 óta először számolt be előfizetői veszteségről áprilisban, a hírt többszáz fős leépítés követte. Hatalmas változás ez egy olyan cégnél, ami évekig megállíthatatlannak tűnő növekedést produkált.

A kedden bejelentett visszaesés a Netflix történetének eddigi legnagyobbja. A negyedévben a legtöbb lemondás az Egyesült Államokból és Kanadából jött, ezután következett Európa.

A pandémia előtti szokások visszatérése és a gazdasági válság megnehezíti az új előfizetők megnyerését és a meglévő ügyfelek hűségének fenntartását. A Netflix szolgáltatásának áremelése szintén elriasztotta az előfizetők egy részét. A vállalatnak emellett az Apple TV, az HBO Max, az Amazon Prime és a Disney+ elleni versennyel is szembe kell néznie.

Összességében a vállalatnak június végén nagyjából 220 millió előfizetője volt. Ez továbbra is elsőséget jelent az ágazatban. A régóta kétszámjegyű növekedéshez szokott vállalat azonban évek óta a legkomolyabb lassulással küzd: az április-júniusi negyedévben 7,9 milliárd dolláros bevétele mindössze 8,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A cég részvényeinek értéke idén eddig több mint 60 százalékot esett.

(Kiemelt kép: Chona Kasinger / Bloomberg)