Tömegek rohanták meg a Fundamenta ügyfélszolgálatait az Orbán-kormány bejelentése után

Pedig még van idő a takarékpénztárakat tönkretevő jogszabály hatályba lépéséig.

2018. október 15., 18:05

Szerző:

Megrohanták az ügyfelek a Fundamenta lakástakarék-pénztárának központi irodáját, miután kiderült, hogy az Orbán-kormány megszüntetné a lakástakarékok 30 százalékos, évi 72 ezer forintos állami támogatását - írta a hvg.hu.

A pechesebbek több, mint két órát vártak a cég  központi, budapesti, Tölgyfa utcai ügyfélszolgálatán, a szerencsésebbek másfél óra alatt már sorra is kerültek. A vállalat II. kerületi irodaházában 35 ember várakozott, az ülőhelyek már elfogytak. A pult túloldalán hét ügyintéző tartotta a frontot.

A többség nem ma találta ki azt, hogy gyorsan még takarékszerződést kötne. De sokan, akik már gondolkoztak a szerződéskötésen, a hírek hallatára elrohantak az ügyfélszolgálatra, sőt, volt, akit a vele kapcsolatot tartó ügyintéző hívott fel azzal, hogy még ma tegyék rá a papírokra az aláírásokat, ne halogassák tovább, mert nem tudni, mi lesz pár nap múlva.

Egy nap csúszás azonban még belefér, kedden szavaznak a javaslatról az Országgyűlésben, utána Áder János köztársasági elnöknek még alá kell írnia, és csak az ezt követő naptól lesz hatályos a törvény. Az addig megkötött szerződésekre még a mostani szabályok érvényesek, azokhoz jár állami támogatás.

Az ügyfélszolgálat dolgozói azonban arra készülnek, hogy kedden is tömegek fognak elmenni hozzájuk.