Rovarirtással akadályozta volna az iskola igazgatója a hétfői nyitást

A fenntartó ELTE kancellárja válaszul korlátozta az Apáczai vezetőjének üzemeltetési jogait.

2021. április 13., 19:54

Szerző:

Dr. Scheuer Gyula, az Eötvös Loránd Tudományegyetem kancellárja azonnali hatállyal megnyirbálta az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium igazgatójának üzemeltetési jogait, ugyanis a gimnázium vezetése rovarirtást és legionella baktérium elleni hőfertőtlenítést rendelt április 19-re – írja a 444.hu.

Az iskola igazgatója vélhetően így szerette volna megakadályozni, hogy jövő hét hétfőn kinyisson a hat évfolyamos gimnázium a 7. és 8. osztályosok számára – erről először a hvg.hu írt.

A 444 idézi az Apáczai vezetése által a szülőknek írt levelet. „Bizonyára értesültek már a híradásokból, hogy a 9–12. évfolyamokon május 10-ig folytatódik a digitális oktatás. Iskolánkban ez a 7–8. osztályokra is vonatkozik, ugyanis az épületben legionella baktérium elleni hőfertőtlenítés, valamint rovarirtás lesz a következő hetekben.”

Az ELTE kancellárja szerint – amely egyetemhez az iskola tartozik – az, hogy a gimnázium vezetése április 19-re, tehát pont a tervezett iskolanyitás napjára rendelt kártevőirtást, veszélyezteti az intézmény működését, ezért kell visszavonni az igazgató üzemeltetési jogainak egy részét.

„Természetesen az általános iskolai jelenléti oktatás újraindításának dátuma – a kormány szakmai értékelése alapján – az utolsó időpontig is módosulhat. Méltatlan és etikailag is megkérdőjelezhető az a vezetői magatartás, amely bármiféle előzetes vezetői egyeztetés nélkül az egyetem egy másik szervezeti egységének felelősségi körébe tartozó feladat ellátására való hivatkozással kíván egy kormányzati döntést megkerülni” – írta a kancellár közleményében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI I Balázs Attila)

 

 

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt