Puzsér Róbert: amikor a tudomány bulvárélménnyé válik

Puzsér Róbert a nemzeti radikális kurzus rögtön a magyar géniusz diadalát látja meg abban, hogy Karikó Katalin Nobel-díjat nyert.

2023. október 4., 14:44

Szerző:

„Ez a Nobel-díj az aktuális, évenként megrendezett expo azoknak, akiket nem érdekel a tudomány, vagy nem értenek a tudományhoz” – fogalmazott Puzsér Róbert az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Mint kifejtette, a tudomány nem verseny, de évente egyszer azt kell belőle csinálni, hogy mindenki számára élménnyé váljon a tudomány. Most pedig van néhány „megszentelt” nap, amikor a tudomány bulvárélménnyé válik – fejtette ki. Tényleg Karikó Katalin és a kifejlesztett mRNS-technológia mentette meg az embereket a covidjárványtól? – tette fel a kérdést. Azt mondja, voltak egyéb, más technológiával készült vakcinák, amiket a kínaiak és az oroszok alkalmaztak.

Puzsér szerint egy beszélgetésben azt mondták, Karikó Katalin megmentette az emberiséget az mRNS-oltással.

„Ez a kijelentés abszolúte nincsen igazolva” 

– fogalmazott a publicista, és azt mondta, ennek a szellemében “ujjongunk” most.

Hozzáfűzte ironikusan, hogy

„a nemzeti radikális kurzus rögtön a magyar géniusz diadalát látja meg ebben”. Majd megkérdezte, miért kellene annyira örülni, amikor a Svéd Tudományos Akadémia, ami “ennek a férgesült, nyugati, ráadásul migránssimogató, gender-hitvalló” országhoz tartozik, osztja a díjat. “Érdekes, ilyenkor félre vannak téve az erre vonatkozó averziók” 

– tette hozzá.

Kiemelte Krausz Ferenc fizikai Nobel-díját is, így vele együtt 15 magyar kapta meg ezt az elismerést, közülük 14-en nem a magyarországi tevékenységükért kaptak Nobel-díjat.

(Kiemelt kép: a 2023-as orvosi Nobel-díjjal kitüntetett Dr. Karikó Katalin beszél sajtótájékoztatón a philadelphiai Pennsylvaniai Egyetemen 2023. október 2-án. Drew Weissman amerikai orvos-tudós hosszú távú munkatársával, a magyar Karikó Katalinnal együtt nyerte el a 2023-as orvosi Nobel-díjat mRNS-vakcina kutatásáért – jelentette be a Nobel-bizottság 2023. október 2-án Stockholmban. Mandel NGAN / AFP)