Pottyondy Edina: Az állam a legnagyobb szörny, de az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr

Péntek este a budapesti Hősök terére várták azokat, akik hajlandók felemelni a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. A felszólalók közt volt Pottyondy Edina is, aki azt mondta, „Odakinn most szörnyek járnak. Szörnyek, akik a gyerekek helyett a bántalmazókat segítették.”

2024. február 17., 13:48

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, február 16-án, pénteken 18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” az elmúlt hetek eseményei miatt. Magyarország jelenlegi legnépszerűbb zenésze, Azahriah mellett ismert művészek is a kezdeményezés mellé álltak. Köztük volt Pottyondy Edina is, aki nem először fogalmazta meg véleményét a kialakult pedofilbotránnyal, Novák Katalin lemondásával  kapcsolatban.

 

Akkor azt mondta: „Már csak hab a gyermekvédelem tortáján, hogy a főni által trenírozott aláírás-masina, az igen-GPT3.0, a Kati bábu gyermekbántalmazóknak ad menlevelet.”

A tüntetéssen iutolsóként felszólaló Pottyondy arra hívta fel a figyelmet , hogy ezidáig nem történt átfogó vizsgálat a kegyelmi ügyben, nem tudni „kik engedélyezték, kik intézték. Nem kezdődött el a gyermvédelmi rendszer és a jogi környezet átvilágítása.”

„Természetesen nem tudjuk azt sem, hogy a kegyelem-maffia, a pedofilsegítőn és az erőszakos szélsőjobboldaliakon kívül  kiket engedett még el. Hány ilyen eset lehet még? Nincs válasz, csak ócska kommunikációs megoldások vannak, és lecseréltek két lélegző golyóstollat. Ez a kegyelmi botrány arról is zsól, hogy ha holnap agyomver egy szétkokainozott oligarcha, akkor ne számíts arra, hogy igazságot fogsz kapni. Épp úgy áttaposnak majd a sérelmeden, ahogy a bicskei gyerekeken.”

Ezt követően rátért arra, hogy 13 éven át azt a választ kapták a bicskei gyerekek a hatalomtól, hogy minden rendben. Ráadásul pár évvel később ki is tüntették János bácsit, a pedofil igazgatót. Szakfelügyelők és revizorok helyett bronz érdemkeresztet küldött a hatalom.

„Az állam és a magyar tásadalom süket. Odakint most szörnyek járnak, és a magyar állam a legnagyobb szörny. De az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr. Az a társadalom sem jobb nála, ami elfordítja a fejét, ami még rajong is az elnyomóiért. A kegyelmi botrány egyik fontos tanulsága, hogy a magyar állam szörnyetegek búvóhelye.”

Ezután méltatta az összegyűlt ötvenezres tömeget, és azt mondta: „Ha ezt a kiállást nem az utolsó utáni lépésnek látjuk, hanem az elsőnek, akkor újra van remény.”

„Látnunk kell, hogy felelős kormány nem csak órásplakáton védi meg a gyerekeket, többnyire tőlünk, melegektől. A könyvek befóliázása, a könyvesboltok büntetése, a melegek örökbefogadásának ellehetlenítése nem gyermekvédelem. Csipán a teremtett elenségkép elleni kirakatintézkedés” – ezt már Osváth Zsolt, a tüntetés egyik szervezője mondta a beszédében. A 444 kérdésére, hogy mit gondol arról, hogy a kormánymédia betámadja őket, azt mondta: „Álljuk a sarat, nekünk nincs takargatnivalónk, nincsen félnivalónk.”

(Kiemelt képünk: Képernyőfelvétel Pottyondy Edina hivatalos youtube-csatornáján található felvételből.)