Az amerikai nagykövet is részt vett a Pécs Pride-on

David Pressman amerikai nagykövet is részt vett szombaton a pécsi Pride-felvonuláson.

2023. szeptember 23., 17:59

Szerző:

David Pressman amerikai és Désirée Bonis holland nagykövet is képviseltette magát a harmadik Prés Pride-on szombaton. A pécsi eseményen több ezer érdeklődőre számítanak, a vonulás miatt ötven utcát zártak le a belvárosban és 3 kilométer hosszan jelölték ki az útvonalat: ez a Tettyétől a 48-as térig tart.

A Pride az első LMBTQ-vonulás, amit nem Budapesten rendeznek meg és 2019 óta szervezik.

Pressman sajtóirodája előre jelezte, hogy a diplomata részt fog venni a Pride-vonuláson. Azt írták, az Amerikai Egyesült Államok kormánya „támogatja az alapvető jogokat”, amit a részvétellel a nagykövet ki is nyilvánít. Pécsi programjában ezenkívül szerepelt a helyi vallási közösségekkel való találkozó, így a katolikus, és protestáns egyházakkal, a muszlim vezetőkkel és a zsidó közösség vezetőivel is találkozik ott Pressman.

(Kiemelt kép: David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete sajtótájékoztatót tart a nagykövetség épületében Budapesten 2023. április 12-én. Washington szankciókat vezetett be egy budapesti, orosz irányítású bankkal és annak több tisztviselőjével szemben - közölte Pressman 2023. április 12-én -, ami valószínűleg tovább feszíti a Magyarországgal való kapcsolatokat. Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)