Orbán: Akkor nyertünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk

Ünnepi beszédet mondott az ötödik kormányát megalakító miniszterelnök.

2022. április 3., 23:20

Szerző:

„Jó estét kívánok! Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki. Talán még soha se néztünk ki olyan jól, mint ma este” – jelentette ki Orbán Viktor ünnepi beszédében. Az ötödik kormányát alakító miniszterelnök kijelentette, akkora győzelmet arattak, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan.

Orbán Viktor külön köszönetet mondott a határon túlról figyelő magyaroknak. A kárpátaljai magyaroknak külön is üzent: „ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van”. A Fidesz elnöke szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat. „Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénység kell. Ma van mire szerénynek lenni” – jelentette ki.

A miniszterelnök kijelentette, ez most nem az okoskodás ideje, ez a boldogság estéje. Mint elmondta, a győzelem minden lehetőségét kimerítették már: győztek kétfordulós rendszerben, összefogva és részben összefogva is. „Akkor nyertünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk” – mondta ki üdvrivalgás között Orbán, majd hozzátette: hiába a taktika, a ravaszkodás, mindig a szív győz.

Orbán tovább fűzte összeesküvés elméleteit az ünnepi beszédben: mint mondta, óriási nemzetközi szervezetek mozdultak meg velük szemben, de a miniszterelnök szerint kidobott pénz volt minden fillér amit a magyar baloldalnak adtak. Szerinte most volt a legnagyobb az ellenállás: Brüsszel, Soros-birodalom, magyar baloldal, nemzetközi baloldal. Ezen túl idevette Orbán az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt is, aki lényegében a magyar kormány ellenlábasaként nevezett meg.

„Ha összefogunk, a legvastagabb falon is át fogunk menni” – mondta Orbán, aki szerint megvédték Magyarország függetlenségét és szabadságát, „és bár nem ismerjük még az eredményeket, remélem megvédjük a gyermekeket is.” Orbán szerint a világban nem csak ellenségeink vannak, de barátaink is: ezt a győzelmet nekik is ajánlják. A miniszterelnök szerint a hazafias politika győzött. „Európának üzenjük: ez nem a múlt, ez lesz a jövőnk. Nekünk mindig Magyarország lesz az első.”

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a Fidesz eredményváróján a Bálnánál - Fotó - Dimény András / 168.hu)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt