Nem csökken az ukrajnai menekültek száma

Közel 10 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton – az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint. 

2022. december 4., 10:28

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 5961-en léptek be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 3380-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – az ORFK tájékoztatása szerint.

A beléptetettek közül a rendőrség 170 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. 

Vonattal 257 ember – köztük 83 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

(Kiemelt képünk: Ukrajnai menekültek a BOK csarnokban, Budapesten, 2022. május 5-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt