Meghalt a XI. kerületi robbanás egyik sérültje, aki csak kávét akart főzni

Meghalt a XI. kerületi házrobbanás egyik sérültje.

2024. március 30., 15:44

Szerző:

Meghalt a kórházban a tegnapi, XI. kerületi házrobbanás egyik sérültje, egy 58 éves férfi. Feleségét is kórházban ápolják, ő válságos állapotban van, tudta meg az RTL Híradó.  A most meghalt férfi reggel kávét akart főzni, amikor hirtelen bekövetkezett a robbanás. Az 58 éves férfit közvetlenül érintette a robbanás, testének hetven százaléka égett meg.

Ahogy arról beszámoltunk, robbanás történt péntek hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházában, két lakás teljes terjedelmében égett, a tűzben egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók, két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia. A Katasztrófavédelem közleménye szerint Nagypénteken, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest tizenegyedik kerületében.  Azt RTL úgy tudja, hogy egy gáztűzhely robbanhatott be.

A robbanásban egy idős nő is meghalt 

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg.

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató is leválasztotta a hálózatról. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult.

A XI. kerületi háztömbben már van villany és gáz is, a robbanás nyomait eltakarították. A két felrobbant lakás, valamint az alattuk lévő jelenleg lakhatatlan, a többi szomszéd már visszaköltözött. 

(Kiemelt képünk forrása: Dr. László Imre, Újbuda polgármester Facebook oldala)

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.