Magyar Péter így köszönte meg a szombati tüntetést

Magyar Péter videóval köszönte meg, hogy sokan részt vettek a szombati tüntetésen. 

2024. április 7., 10:04

Szerző:

Magyar Péter a szombati tüntetés résztvevőinek a Facebook-oldalán, egy rövid videó-összeállítással mondott köszönetet – írja a 24.hu.  A videóban a tegnapi beszédének legfontosabb elemeit idézte fel újra, a posztban pedig arról írt, hogy „több százezren mutattuk meg, hogy nem félünk. Megüzentük a hatalmát féltő kormánynak, hogy elég volt, hogy eddig és ne tovább”. Megismételte, hogy hosszú és kemény harcra számít, de „ha mellénk álltok, közösen sikerülni fog.”

Szintén felidézte azt a mondatát, amely szerint június 9-én az európai parlamenti választáson „beverhetjük az első szöget a NER koporsójába.” „Az aljas, hazug kormánypropagandára legyen a mi válaszunk a szeretet és az összefogás” – fogalmazott Magyar a bejegyzésben.

Nagy Ervin színész teljes mellszélességgel áll Magyar Péter mellett

Az sem érdekel, ha egy időre a szakmámat el kell engednem, mert azt érzem, hogy most van egy olyan pillanat, amikor a haza mindenek előtt – mondta a Népszavának Nagy Ervin színész.  Arra a kérdésre, hogy mit lát Magyar Péterben és mivel győzte meg, Nagy Ervin azt válaszolta, hogy „ő a megtestesítője annak, amit én egy politikustól várok”. „Egyébként nem tud olyan nagyon különleges dolgot, én sem várok semmi bonyolultat, sőt, éppen a normalitást várom el. Amikor a bizonytalanok táboráról beszélnek, én mindig azt gondolom, hogy az valójában nem egy tábor, hanem a magyar nép törzse, a gerince. Ők azok, akik elhúzzák a szájukat, amikor a Gyurcsány Ferenc nem mond le, de akkor is elhúzzák a szájukat, amikor bántani akarják a melegeket, vagy ha blokkolják az EU-s pénzeket. Szerintem milliós nagyságrendű az az embercsoport, amely normál európai léptékekben gondolkodik, és politikai értelemben nem annyira aktív, mivel nem egy szélsőséges fajta. Ezt képviseli számomra Péter, aki olyan hatékonysággal képes ezt a közepet megszólítani és megtámadni a jelenleg regnáló hatalmat, hogy az védekezésre kényszerül és lépéshátrányba szorul. Valójában nem született szerintem eddig a Kárpát-medencében politikai talentum, aki ekkora sebességgel ilyen eredményt ért el. 1992-ben ilyen lehetett Orbán Viktor”– mondta Nagy Ervin.

„Rólam jó ideje lehet tudni, hogy nagyjából ugyanannyi jobboldali értéket is képviselek, mint baloldalit. Velem sokan szimpatizálnak a jobboldalon, imádják a Kincsemet, többek között Orbán Viktor gyerekei is. Nehéz velem mit kezdeni, mert nem pattogtam soha a baloldalon, hazafi vagyok, viszont kritizálom a Fidesz politikáját. Ilyen szempontból nem állok messze Magyar Pétertől, és ezt valószínűleg ő is tudta, amikor megkeresett”– mondta a színész a Népszavának.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.