Lázár János masszívan vezet Márki-Zay előtt

Negyven százalékos feldolgozottságnál nehezen tűnik megfordíthatónak a párharc.

2022. április 3., 21:17

Szerző:

A Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókerületben 40,37 százalékos feldolgozottságnál Lázár Jánosnak 52,62 százaléka, Márki-Zay Péternek 39,38 százaléka van. Szavazatok tekintetében ez úgy néz ki, hogy Lázár 10 252 szavazattal vezet, míg Márki-Zay 7 673, írja a Nemzeti Választási Iroda oldala.

Ebben a választókerültben egyébként több kistelepülés is van, így ezek is nagyban befolyásolhatják a végeredményt. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, hogy Hódmezővásárhelyen dőlhet el a választás.

Az eddigi részeredmények egyébként komoly fideszes többséget jeleznek: az országos listás szavazatok 23 százalékos feldolgozottságnál Fidesz kétharmadot jeleznek, az egyéni választókerületek közel 35 százalékos feldolgozottságnál 89 fideszes mandátumot jeleznek, és 17 ellenzékit. 

(Kiemelt kép: MTI/Benko Vivien Cher)

 

2024. május 16., 16:43

Nem lesz egyhangú az időjárás hazánkban a következő napokban. Zivatarra, felhőszakadásra, jégesőre, szélre és napsütésre egyaránt számítanunk kell, de fázni biztosan nem fogunk.

2024. május 16., 13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt