Lázár János: Ma este visszatértem!

Egyéniben győzte le az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, ami elmondása szerint becsületbeli ügy volt számára.

2022. április 4., 00:28

Szerző:

Lázár János hatalmas nyereséget ért el Csongrád-Csanád megye 4-es körzetében, könnyedén legyőzve az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjét, egyben Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert. 

Lázár 2010 és 2018 között a Fidesz egyik legerősebb és legismertebb politikusa volt, azonban a negyedik Orbán-kormányból már kiszorult, ugyanis túlságosan prominens politikussá vált. Azt már a választás előtt sem rejtette véka alá, hogy 2022-ben saját politikai karrierjét teszi mérlegre, és egészen odáig ment: ha nem nyer, visszavonul egy időre.

Nos, Lázár János – egyébként esélyesként – magabiztos győzelmet aratott, ugyanis 99 százalékos feldolgozottságnál csaknem 7000 szavazattal előzte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet. 

Hódmezővásárhelyen elmondott győzelmi beszédét közvetlenül Orbán Viktor budapesti győzelmi beszéde után kezdte a Himnusz eléneklésével, írja a Telex. Monológjában Lázár méltatta a miniszterelnököt „barátságáért és támogatásáért”, majd azt mondta: Hódmezővásárhelyen véget ért a polgárháború, mert győztünk.

Mindezt tette abban a városban, amelyet Márki-Zay Péter 2019 óta polgármesterként vezet. A politikus azt mondta, „legyen tanulság minden politikusnak”, hogy a negatív kampánnyal, a „másik ember üldözésével” nem lehet választást nyerni – mondta mindezt úgy, hogy a kormánypropaganda hónapok óta folytat karaktergyilkos kampányokat az ellenzéki politikusok ellen.

Lázár elmondta, ez a választás számára becsületbeli ügy volt: a választás azt is megmutatta, mit gondolnak a szavazók Lázár Jánosról, mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy Csongrád 4-es számú választókerületének mind a 19 településén győzött, nagy rivalgás közepette külön hangsúlyozta, hogy „még Hódmezővásárhelyen is”; zárásként pedig annyit mondott: Ma este visszatértem!

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Máthé Zoltán)

2024. május 16., 16:43

Nem lesz egyhangú az időjárás hazánkban a következő napokban. Zivatarra, felhőszakadásra, jégesőre, szélre és napsütésre egyaránt számítanunk kell, de fázni biztosan nem fogunk.

2024. május 16., 13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt