Ismét kordont bontanak a Momentumosok Hadházy Ákossal

Sokadjára bontják a le a Karmelita előtti kerítést az aktivisták.

2023. május 9., 10:13

Szerző:

Ma reggel ismét lebontották a Karmelita kolostor elé felállított kordont a Momentum politikusai és Hadházy Ákos – derült ki a Momemtum Facebook-videójából.

Ígéretük szerint egész nap őrizni fogják az elbontott kordont, amelyre rá is ültek a politikusok, hogy ne tudják olyan gyorsan visszaállítani az eredeti állapotát. A rendőrök kezdetben nem léptek közbe, így sikerült kitűzni a Karemlita ajtajára a tüntetők hétpontos követelését is, amelyben többek között a sajtó szabadságát, a különleges jogrend felszámolását, jogegyenlőséget, a korrupció megfékezését, a megcsorbított munkajogok visszaállítását, a köztestületek függetlenségét és a környezetünk védelmét követelték.

Az aktivisták ráültek a kerítésekre, hogy ne tudják gyorsan visszaállítani a korábbi állapotot. Állításuk szerint egész nap a helyszínen maradnak és őrizni fogják a kordonokat. A rendőrök kezdetben nem léptek közbe, így az ellenzéki politikusok már kitűzték a Karmelita ajtajára hétpontos követelésüket is. 

Orbán Viktor ma reggel az épület másik oldaláról közelítette meg a munkahelyét, Semjén Zsolt pedig szánalmasnak nevezte az ellenzéki politikusok akcióit. Reggel nyolckor elkezdték igazoltatni a rendőrök a helyszínen lévőket. 

Hadházy Ákos szerint,


„Nem a kerítés lebontása a cél, hanem a jogállam felépítése.” 

(Kiemelt képünkön: a ma reggeli kordonbontás. Fotó: Momentum/Facebook.)