Feltámad a Független Kisgazdapárt

Az 1930-ban alapított Független Kisgazdapárttal köt szövetséget a Jobbik. 

2023. október 27., 17:56

Szerző:

Gyöngyösi Márton a Jobbik- Konzervatívok elnökhelyettese szerint minden túlzás nélkül elmondható, hogy a rendszerváltás elmúlt harminc éve pusztulást és elszegényedést hozott a vidéknek. „Ezért gondoltuk azt, hogy eljött az ideje annak, hogy egy történelmi párttal történelmi szövetségre lépjünk. A Jobbik és a Független Kisgazdapárt nem a külföldi ipari multiknak akarja a földeket juttatni, nem az jelenti a megoldást, amit a jelenlegi kormány és az elődei is kínáltak” – közölte Gyöngyösi Márton. A Független Kisgazdapártról elmondta, hogy közel száz éve képviseli a vidék érdekeit Magyarországon, míg a Jobbik az elmúlt húsz évben a normális Magyarországért szállt síkra, „egy élhető, büszke és független Magyarország a víziója mindkét közösségnek” – írja az Index

Gyöngyösi Márton újságírói kérdésre azt mondta, hogy a megállapodás nem választási szövetség, a közös munkára kötöttek együttműködést. „Bort, búzát, békességet”– közölte a Gyöngyösit erősítve Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke. Balogh azt is elárulta, hogy az elmúlt években jogi helyzetük tisztázására minden pártot megkerestek és egyedül a Jobbik mutatott nyitottságot. Sőt együttműködési lehetőséget ajánlott fel, amit a kisgazdák elfogadtak. Balogh Károly úgy gondolja, sokkal többet adhatnak a Jobbiknak, mint az most látszik.

(Fotó: Gyöngyösi Márton Facebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.