Energiaválság: Egy fideszes polgármester szerint közel a teljes csőd

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár első embere közölte, ha így megyünk neki a télnek, az önkormányzatok egyszerűen lehúzhatják a rolót a rezsiszámlák és az energiaválság miatt, azonnal lényegesebb több segítség kell.

2022. augusztus 30., 09:11

Szerző:

Az energiaválság annyira súlyos a városi és kistelepülési önkormányzatoknál, hogy egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar földgázt, vagy elektromos áramot eladni nekik, attól félve, hogy fizetni nem tudnak. Erről írt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere Facebook-oldalán.

Cser-Palkovics figyelmeztetett, ha a helyzet továbbra is így súlyosbodik, az a teljes összeomlást vetíti előre.

Közölte, az energiabeszerzésre kiírt pályázatokon ők most már egyetlen ajánlatot sem kapnak, ez pedig azt jelenti, lehet, hogy tízszeres áron kell beszerezniük ősszel mindezt. Erre pedig nincsen pénz. A városvezető szerint tőlük várják a válság kezelését, de „ez leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem fog sikerülni.”

Hozzátette, biztos abban, hogy „a felelős városvezetők – pártállástól függetlenül – már hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák valahogy a településük legalapvetőbb szolgáltatásainak (pl. óvoda, bölcsőde, nyugdíjasotthonok, közösségi közlekedés, háziorvosi rendelők) őszi, téli működtetését”.

Cser-Palkovics azt is hangsúlyozta, nincsen tabu, a városvezetés minden a drasztikus helyzet megkívánta intézkedést meg fog hozni, erről pedig rövidesen tájékoztatja is a város közönségét.

(Kiemelt kép: Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester beszél a Videoton Holdint Zrt. napelemparkjának sajtóbejárása előtt tartott tájékoztatón a cégcsoport székhelyén, Székesfehérváron 2019. augusztus 6-án. A naperőművet kísérleti jelleggel, mintegy kétszázmillió forintból létesítette a Videoton székesfehérvári ipari parkjában. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)