A PDSZ felmérése szerint a tanárok 80 százaléka nyáron is dolgozik

A tanárok 80 százaléka másodállást vállalnak és táboroztatnak, hogy kiegészítsék a fizetésüket. De van olyan, aki harmadállást is vállal.

2022. július 24., 19:47

Szerző:

A tanárok 80 százaléka pihenés helyett munkával tölti a nyarat: másodállást vállalnak és táboroztatnak, hogy kiegészítsék a fizetésüket. Ez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) felméréséből derült ki – írta az RTL Híradó.

Mivel tanév közben is sokan kényszerülnek másod- és harmadállást vállalni, a következő sztárjktárgyaláson a tanárok a szigorított kataszabályokról is egyeztetnének az oktatási államtitkárral.

A PDSZ felmérését 1400 tanár töltötte ki. Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője elmondta, hogy a rengeteg tanár évközben is vállal plusszmunkát, akiknek nagy része most lehetetlenül el azzal, hogy kiesnek a katás vállalkozók köréből.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balázs Attila)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt