Fidesz: A DK most a cigányokat a zsidók biológiai fegyverének tartó jobbikost támogatja

Az előválasztáson a DK támogatásával induló Rig Lajos korábban cigányokról készült előítéletes fotósorozatokkal és fajgyűlölő összeesküvés-elméletekkel házalt – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2021. június 7., 14:12

Szerző:

„A DK kivívta a hálámat és tiszteletemet” – fogalmazott Rig Lajos jobbikos politikus, aki pár éve még arról posztolt cikket, hogy a cigányságot a zsidók biológiai fegyverként használják – írja a Mandiner, amit a Neokohn szemlézett. 

A DK és Dobrev Klára támogatásával indul az országgyűlési választáson a jobbikos Rig Lajos. A politikus ezt a Facebookon tudatta követőivel, egy Gyurcsány Ferenc feleségével közös kép kíséretében. Úgy tűnik, Rig Lajos komoly változáson ment keresztül, hiszen a politikus pár évvel ezelőtt még elég erős kijelentéseket tett, és egy olyan cikket posztolt, amely szerint a cigányságot a zsidók biológiai fegyverként használják – írja a lap.

„Ideje a térségünknek is félretenni az ideológiai vitákat. A DK megtette ezt, ami miatt kivívta a hálámat és tiszteletemet. Szövetségünk alapja, hogy nem azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt” – írta Dobrevvel közös képe mellé a jobbikos.

A közös fotó nem kerülte el a fideszes Hollik István figyelmét sem. „Dobrev Klára azzal a Rig Lajossal szerepel közös plakáton, aki a cigányokról készült előítéletes fotósorozatokkal és fajgyűlölő összeesküvés-elméletekkel házalt, és olyan cikkeket posztolt, amelyek szerint a cigányságot a zsidók biológiai fegyverként használják. Gratulálok az erkölcsbajnok baloldalnak!” – írta a KDNP-s képviselő.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)