Horoszkóp: ezeket a csillagjegyeket viseli meg a legjobban és a legkevésbé az év most kezdődő, legsötétebb időszaka

Ezen a héten kezdődik a téli időszámítás, és a horoszkóp szerint a következő hatással van ez az egyes csillagjegyekre.

2023. október 24., 16:23

Szerző:

Érdekes dolgokat mond a horoszkóp az egyes csillagjegyeknek a most megkezdődött időszakra. Egy hónap eltelt már a napéj-egyenlőség óta, tehát éppen most kezdődött az év legsötétebb egyharmada. Ráadásul a hétvégén az óravisszaállítással visszatérünk a téli időszámításhoz, így egy órával korábban fog sötétedni. Az alábbi csillagjegyekre különösen nagy hatással van ez a fénytelen időszak, olvassa el, hogy kire hogyan hat, hogy 4 hónapon keresztül alig látjuk a napot!

Kos (03.21.–04.19.)

A négy őselem közül a Kosé a tűz. A Kosnak egyszerűen lételeme a meleg, a napfény, és a számára a legnehezebb időszak ez a sötét, téli periódus, igen rossz hatással van a kedélyállapotára a homály. Szóval ha adódnak napos, napfényes időszakok, érdemes minél több időt kint töltenie a szabadban, hogy feltöltődjön – ne legyen rest, ne lustálkodjon, amikor kisüt a nap! Ha a lehetőségei-körülményei engedik, egy téli nyaralás valahol messze délen szintén igen jót tesz a Kosnak.

Rák (06.22.–07.22.)

Talán nincs is még egy csillagjegy, amelynek annyira illik a téli begubózás a karakteréhez, mint a Rákéhoz! A Rák csillagjegyben születettek sem szeretnek ugyan fázni, de az otthon melege azonban rengeteget számít nekik függetlenül attól, hogy kint süt-e a nap. A tipikus Rák számára nem kell több ebben az évszakban annál, hogy a szerettével összebújva hangulatos, intim és jó hosszú estéket tölthessen el.

Oroszlán (07.23.–08.22.)

Az Oroszlán nyáron érzi magát a legjobban, ekkor ünnepli a születésnapját is, ekkor tudja élvezni mindazt, amiért a karaktere szerint élni érdemes. Ehhez képest a tél megpróbáltatásokkal teli időszak tud lenni az Oroszlán számára, így neki a kulcs az, hogy megtalálja, hogyan tud a legtöbbet kihozni ebből az alacsonyabb energiaszintből, ami őrá a késő őszi, illetve a téli hónapokban jellemző. Nehezebb, de nem lehetetlen, tegye oda magát egy kicsit, legyen tudatosabb, és megtalálja a télben is a szépet – még ha nem is jön úgy minden magától, mint nyáron.

Skorpió (10.23.–11.21.)

A Skorpióra jellemző, hogy szenvedélyes jegy, aki igen mélyen éli meg az érzéseit. Ennek pedig a tél kedvez igazán: a Skorpió is szeret szórakozni, kikapcsolódni, felszabadítónak találja a nyári pezsgést, de amire igazán szüksége van, az a téli elmélyülés, az intimitás, sallangmentesség. A Skorpió rendkívül lojális a szerettei felé, talán fontosabbak is számára ezek a személyek, mint amennyire önmagának ezt bevallja. Az ünnepek időszaka ezért különösen fontos a Skorpiónak, amikor együtt lehet az egész család.

(Kiemelt kép: Shutterstock/ju-see)

Horoszkóp