Épül az M3, pusztulnak a bálnák, meghódítjuk a világűrt – a hét képei

Landolt a Marson a Perseverance, Elon Musk vállalata pedig műholdat lőtt ki. A Föld nevű bolygón azonban rossz a helyzet: ismét kitört az Etna, pusztulnak a bálnák, sőt még hideg is van. De legalább az M3 metró felújítási munkálatai haladnak. 2021-ben ilyen volt a világ az év 7. hetén.

2021. február 21., 17:53

Szerző:

SWITZERLAND ART MOUNTAIN MARS MISSION
 
 
Óriás asztronauta fényfestéssel tisztelegnek a „MARS 2020” Perseverance NASA marsjáró misszió tervezett landolása elött, Mannlichen, Svájc, 2021. 02. 14. 
Fotó: Valentin Flauraud EPA MTI
 
 
 M3 metrófelújítás a Deák Ferenc téren.
Fotó: Dimény András
 
Vulkánkitörés Olaszországban
 
Vulkánkitörés Olaszországban
 
Füstöt és hamufelhőt lövell ki magából az Etna tűzhányó a szicíliai Giarre város közelében 2021. január 19-én. Európa legaktívabb vulkánja legutóbb január 18-án tört ki. 
Fotó: Salvatore Allegra MTI AP
 
Művészeti árverés Londonban
 
Művészeti árverés Londonban
 
L.S. Lowry brit festőművész Ann in a Red Jumper, Head of a Boy és Portrait of Ann című festményeit (b-j) mutatják be alkalmazottak a londoni Christie's aukciósházban 2021. február 17-én. Az árverést március 1-jén rendezik.
Fotó: Neil Hall MTI EPA
 
Perseverance marsjáró landolása a Marson. 2021. február 18-án.
Fotó: NASA
Tél Ukrajnában
 
Idős asszony gyalogol egy magas hóval szegélyezett járdán a kijevi Szent Mihály-székesegyház előtt 2021. február 16-án. 
Fotó: Szerhij Dolzsenko MTI EPA
 
Guvat
 
Guvat (Rallus aquaticus) a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpár határában 2021. február 18-án.
Fotó: Kovács Attila MTI
 
Starlink műholdak felbocsátása
 
 
Hosszú expozíciós idővel készített felvételen felbocsátják a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat 60 Starlink távközlési műholdat a világűrbe szállító Falcon 9 hordozórakétáját az amerikai légierő floridai, Cape Canaveral-i támaszpontjának területén lévő kilövőállásból 2021. február 15-én. 
Fotó: Malcolm Denemark MTI AP
 
Partra vetődött bálna Izraelben
 
Légi felvételen partra vetett közönséges barázdásbálna tetemét nézik emberek a dél-izraeli Nitzanim település közelében 2021. február 19-én. A szakemberek vizsgálják az állat halálának az okát, mert a bálnák igen ritkán fordulnak meg a térségben.
Fotó: Abir Szultan EPA MTI 
 
Jeges vízben fürdőzők Veresegyházon
 
A Hidegvíz Törzs nevű csoport tagjai fürdőznek a Pest megyei Veresegyházi-tóban 2021. február 14-én. A hideg vizes fürdőzés szerelmesei a téli időszakban minden héten felkeresnek egy nyílt vízi területet és megmártóznak a fagyos vízben.
Fotó: Lakatos Péter MTI
 
Téli időjárás Oroszországban
 
A havas moszkvai Vörös téren egy férfi, a háttérben a Vaszilij Blazsennij-székesegyház (k) és a Szpasszkij-torony (j2) 2021. február 15-én.
Fotó: ifj. Alekszandr Zemljanyicsenko AP MTI
 
AUSTRALIA TENNIS AUSTRALIAN OPEN GRAND SLAM
 
AUSTRALIA TENNIS AUSTRALIAN OPEN GRAND SLAM
 
Simon Halep (Románia) az ausztrál nyílt tenisz bajnokság negyeddöntőjében Serena Williams elleni mérkőzésen. Melbourne, Ausztrália 2021. február 16-ám
Fotó: DAVE HUNT EPA MTI
 
Tüntetések Pablo Hasél spanyol rapper őrizetbe vétele ellen
 
Égő barikád előtt csókolózik egy pár a Pablo Hasél katalán rapper szabadon engedését követelő tünetők és a rohamrendőrök összecsapását követően Barcelonában 2021. február 18-án. Barcelonában és Valenciában 16 tüntetőt őrizetbe vettek. A 33 éves rapper a Lleidai Egyetemen barikádozta el magát, miután kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték a terrorizmust éltető dalszövegei, valamint a királyi korona, a rendőrség és az állami intézmények rágalmazása miatt.
Fotó: Emilio Morenatti AP MTI
 
Köd Nógrád megyében
 
Köd Salgótarján közelében a salgói várból fényképezve 2021. február 20-án.
Fotó: Komka Péter MTI
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!