Visszautasításban a magyar kormány jobban teljesít

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ismerte a valós tényeket, ugyanis „jelen volt Röszkén a szükséges tapasztalattal, felszereléssel és személyzettel – köztük arab nyelvű tolmácsokkal is –, hogy közvetítsen.

2015. október 3., 17:04

Azt állítja a Külgazdasági és Külügyminisztérium
(közleményében), hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein az Al-Dzsazira TV-nek adott nyilatkozatában a valós tények ismerete nélkül alkotott véleményt a magyarországi eseményekről, amikor kritikusan fogalmazott a menekülthelyzet kezeléséről. A minisztérium szerint a főbiztos által is említett 1956-os párhuzam hamis, mert akkor a magyar menekültek tiszteletben tartották a fogadó ország törvényeit, együttműködtek a hatóságokkal és nem dobálták a rendőröket.

Ezzel szemben a tény az,
hogy 1956-ban az osztrák hatóságok beengedték Ausztriába a magyar menekülteket, ellenben 2015. szeptember 15-én a magyar hatóságok zárt kerítéssel fogadták a Szerbiából érkezetteket, és ez vezetett a későbbi incidenshez. Amúgy pedig az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ismerte a valós tényeket, ugyanis „jelen volt Röszkén a szükséges tapasztalattal, felszereléssel és személyzettel – köztük arab nyelvű tolmácsokkal is –, hogy közvetítsen. Sajnálatos módon a magyar hatóságok visszautasították az ajánlatunkat” – nyilatkozta Simon Ernő, az ENSZ-szervezet magyarországi szóvivője. Visszautasításban a magyar kormány jobban teljesít.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.