Szabó Brigitta: El a kezekkel a gyerekeinktől!

2018. április 15., 20:36

Szerző:

„Mit szólnál hozzá, ha egy migráns megerőszakolná anyukádat?”

„A te szüleidet a Fidesz fizeti?”

„Női miniszterelnök? Ne már!”

„Orbán Viktor sokat lop.”

„Gyurcsány Ferenc hazudós.”

„A Jobbik akarja a legjobbat.”

„Ti biztosan a Fideszből éltek, azért imádod Orbánt.”

„Attól, hogy nem láttál migránst, még itt vannak, csak éjjel jönnek elő.”

„Kommunista vagy, mint apukád.”

Az előbbieket 12 éves gyerekek mondták egymásnak az iskolában.

A politika nemcsak az utóbbi hetekben, a választási kampány hajrájában volt/van jelen a tanulók mindennapjaiban, az órák szüneteiben, hanem évek óta. Ha fordulópontot kellene mondanom, hogy melyik volt az az időszak, amikor a szülők már nem tudták és nem is akarták indulataikat, véleményüket felnőttkörben tartani, hanem gondolkodás nélkül elkezdtek beszélni a politikai meggyőződésükről a gyerekeik előtt, akik azt bevitték az iskolába, akkor az a magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosításának ideje lehetett.

Mára oda jutottunk, hogy a 8-10 éves gyerekek között is napi téma, ki a miniszterelnök, ő mit mondott, kit kell utálni, kit kedvelni, ki hazudós, ki megbízható politikus. Beszélgetnek az adókról, a migrációról, cigányoznak, sorosoznak, gúnyos dalokat költenek politikusokról, mondják, amit hallanak.

Ez nagyon nem jó így.

És hogy így lehet, az alapvetően a szülők felelőssége.

A szülőé, aki azt mondja, hogy egy tízéves gyerekkel politizálni lehet és kell, mert az a felelős felnőtté nevelés része. Persze, igen, el lehet vinni a kisgyereket a szavazásra, hogy büszkén bedobja a cédulát, és el lehet mondani neki, hogy most azért vagyunk ott, hogy arról döntsünk, milyen országban szeretnénk élni, hogy aki szavaz, az a maga kezébe veszi a sorsát, hogy olyan politikusokat támogatunk a szavazatunkkal, akik aztán értünk dolgoznak. De ennyi.

Simicskó István honvédelmi miniszter, akinek az energetikai előadását óvodásoknak kellett hallgatniuk Újbudán
Fotó: Simicskó István Facebook-oldala

A szülőé, aki évek óta csöndben tűri a politikai pedofíliát, hagyja, hogy a gyerekét, az iskolát, a közösséget saját céljaira használja a mindenkori hatalom. Hagyja, hogy a gyereke kampányrendezvényen álljon az esőben, miközben a politikus feje fölé esernyőt tartanak, hagyja, hogy a gyereke mazsorettruhácskában mazsorett-táncot lejtsen a hideg szélben, miközben a politikus a kabátjába burkolózik.

A szülőé, aki otthon azt támogatja, hogy egyik gyerek apja rosszabb, mint a másiké, csak mert állami alkalmazott vagy mert civil aktivista. A szülőé, aki a vacsoraasztal mellett a telefonján nézni a híreket, és hangosan szidja azt, aki neki nem tetszőt mond. A szülőé, aki megszabja a gyerekének, hogy kivel ne álljon szóba, aki ráveszi a gyerekét, hogy hazudjon arról, amit otthon hall, nehogy meghallja az államtitkár fia, és baj legyen belőle.

A gyerekekkel szemben tehát a szülők felelőssége, hogy megőrizzék számukra a tiszta gyerekkort, amiben nincs migráns, nincs Soros György meg Orbán Viktor, hanem tanulás, játék, nyugalom, békés családi együttlét van.

Hogy ez nem lehet így, az viszont a Fidesz felelőssége, amely bevitte a politikát a családi életbe, az iskolákba, az óvodákba, ami megosztottá tette már a gyerekek társadalmát is.

Irányítsa bárki is Magyarországot a következő négy évben, egy kérésem mindenképp lenne hozzá:

el a kezekkel a gyerekeinktől! 

18:13

Az előválasztás eseményeit a közszolgálati adókon mintha nem műsorvezetők, hanem pincérek szolgálnák fel, akik nem restek hosszú kommentárokkal rá-, illetve lebeszélni a fogyasztót. Ez alapján te kit választanál?

Mivel az Egyesült Államok kormányzata ma azt szeretné – a magyar nép érdekeivel megegyezően –, hogy Magyarország alkotmányos demokrácia legyen, a magyar kormány pedig ezt nem szeretné, halkan kijelenthető, hogy a magyar nép valódi érdekeinek előmozdítását – bár aligha tehet érte bármit – az Egyesült Államok kormányzata szorgalmazza, a magyar kormány pedig nem.
A Hunyadiak koporsóit azért nyitották fel, hogy DNS-mintát vegyenek belőlük. Ezekből megállapítják Mátyás király „Y-kromoszómás haplocsoportját”, azaz a „férfiágon öröklődő genetikai markereit”. A tudás birtokában a székesfehérvári osszáriumból kiválogatnák Mátyás király csontjait, összeraknák a csontvázát, majd eltemetnék. Kezdetnek. Mert utána jönne a többi király.
Így érkeztünk meg a 25 év alattiak mentességéhez. Mire is lesz ez jó? Kellemes lesz nem fizetni adót, de ettől például még nem lesz jobb a fiatalok helyzete a munkaerőpiacon – itt a legmagasabb a munkanélküliség. Azért, mert több nettója lesz a fiatalnak, még nem éri meg jobban felvenni, alkalmazni. Ha pedig nem talál munkát, másodlagos, hogy mennyi a kedvezmény és a mentesség.