Rogán nettóban

2013. szeptember 10., 11:34

Azt állítja Rogán Antal,
a Fidesz frakcióvezetője (a parlamentben), hogy mivel nincs már itt az IMF, lehetőségünk volt, hogy a rezsicsökkentés útjára lépjünk, és így hosszú idő után először emelkednek a reálbérek Magyarországon. Mint mondta, 2010 második negyedéve és 2013 hasonló időszaka között 13,1 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a nettó kereseteket és a reálbéreket nem illik összekeverni. Egyrészt a reálbérek 2010-ben is nőttek, 1,8 százalékkal, sőt utána, az Orbán-kormány első teljes évében, 2011-ben is, mégpedig 2,5 százalékkal, ám tavaly 3,5-del visszaestek. Ez a lényeg, nem pedig az, hogy 2010-hez képest 13 százalékkal magasabbak a nettó keresetek. Közben ugyanis 2011-ben 6,6, 2012-ben pedig 5,9 százalékkal nőtt az infláció, és még idén is tegyünk hozzá legalább 2 százalékot. Mennyit ér akkor a nettó keresetnövekedés, Rogán tanár úr? Na, ugye.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.