Orbán ideológia nélkül

Azt állítja Orbán, hogy „mi, magyarok nem követünk egyetlen ideológiát sem".

2014. szeptember 12., 10:08

Azt állítja Orbán Viktor
(a debreceni Nagytemplomban, a százéves Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitóján), hogy „mi, magyarok nem követünk egyetlen ideológiát sem”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy mi magyarok sokfélék vagyunk: van, aki követ valamilyen ideológiát, van, aki többfélét is egyszerre, van, aki hisz, és van, aki nem hisz semmiben. De ha feltételezzük, hogy Orbán Viktor többes szám első személyben önmagáról beszél, akkor ő volt az, aki alig néhány hete Tusnádfürdőn fejtette ki, hogy illiberális államot kíván építeni, márpedig a liberális államszervezési ideológiával szemben bizony az illiberális is ideológia. Azt jelenti, hogy nem az egyének szabadságjogaira kell építeni, nem kell tekintettel lenni a különböző kisebbségek jogaira és érdekeire, hanem a többség nevében fellépők akarata a döntő, ők határozzák meg, mi a nemzeti és nemzetállami érdek, méghozzá fékek és ellensúlyok nélkül. Ha ez nem ideológia, akkor dr. Orbán adja vissza a diplomáját. De hogy életveszélyes ideológia, arra a történelem a bizonyíték.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.